Підведені підсумки щорічного конкурсу читців творів Шекспіра

Підведені підсумки щорічного конкурсу читців творів Шекспіра

Весь світ – театр, а ми – лише актори.
Вільям Шекспір

23 квітня 2021 року, до дня вшанування пам’яті видатного англійського поета, драматурга та актора Вільяма Шекспіра, Спілка англійської мови України провела традиційний конкурс читців творів Шекспіра.

Його п’єси, написані наприкінці XVI - на початку XVII століття для невеличкого приватного театру, ставлять на сотнях світових сцен по всьому світі, і сьогодні навіть частіше, ніж будь-коли раніше. Шекспір продовжує говорити з читачами різного віку та національностей, ставить важливі питання і торкається тем, які хвилюють кожну людину. Його твори так само змушують нас замислитися над тим, що значить бути людиною і громадянином у ХХI-му сторіччі.

У п’ятницю 23 квітня півфіналісти з різних навчальних закладів Кіровоградської області та деяких інших регіонів України, які були обрані в 1-му турі за досконалість у виконанні сонетів Шекспіра, демонстрували свої акторські здібності. У півфіналі учасники виконали один монолог зі шекспірівської п'єси. У фіналі вони прочитали той самий сонет, який презентували в 1-му турі у своїх відеопрезентаціях.

Учасники виступали з монологами та сонетами на віртуальній сцені перед журі, а також перед своїми колегами та гостями.

За рішенням журі, переможцями конкурсу стали:

I місце - Артем Гігач (студент 1-го курсу факультету іноземних мов Центральноукраїнського державного педагогічного університету);

I місце - Юлія Букатар (учениця 10-го класу ЗОШ №6, м. Кропивницький);

ІІ місце - Ольга Голинська (студентка 1-го курсу факультету іноземних мов Центральноукраїнського державного педагогічного університету);

ІІ місце - Ангеліна Рижук (учениця 10-го класу ЗОШ №6, м. Олександрія);

III місце - Юлія Табунець (учениця 11-го класу, с. Бережинка);

ІІІ місце - Тетяна Коваленко (учениця 10-го класу, с. Первозванівка);

Вітаємо переможців та призерів! Креативні, талановиті, цілеспрямовані – на конкурсі вони проявили свої найкращі риси і, безумовно, мають підстави пишатися своїми досягненнями.

Бажаємо їм нових викликів і нових перемог!

Надія Іваненко, Голова Спілки англійської мови України