Презентація збірки віршів та прози «Лютий: війна і тиша»

Презентація збірки віршів та прози «Лютий: війна і тиша»

Стоїть перед аудиторією студентів та викладачів факультету математики, природничих наук та технологій студент спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) Владислав Лутаєнко і читає свої вірші, написані на «нульовці», під час коротких перепочинків, тренувань, навчання в аудиторіях університету.

Слова карбує чітко й впевнено ніби відбиває чергову атаку:

Ще ми вдвох закружляємо в танці
І збудуємо сім'ю та країну.
Щоб вона прокидалася вранці,
Бороню я Батьківщину.

Відкриваючи круглий стіл, з нагоди презентації збірки віршованих та у прозі робіт під назвою «Лютий: війна і тиша», завідувач кафедри математики та цифрових технологій, доктор педагогічних наук, професор Олена Трифонова повідомила, що має честь вітати зібрання, яке присвячене зовсім нестандартній події на очолюваній нею кафедрі: зустрічі з успішним студентом освітньої програми Професійна освіта (Цифрові технології) Владиславом Лутаєнком, небайдужою особистістю, яка нині воює з агресором в самих гарячих точках, комунікабельним студентом, що добре володіє цифровими, комп'ютерними технологіями і, що надзвичайно приємно – майстром слова.

Автор збірки поділився набутим тривалим досвідом набуття компетентності для написання кожного вірша та складною процедурою підготовки їх до друку, а далі саме цікаве: прочитав окремі з них, розкриваючи задум, передаючи роздуми, міркування, вдачі та втрати.

Продовжуючи думку В.Лутаєнка доктор педагогічних наук, професор Микола Садовий прочитав три його вірші «Я буду», «Ми віримо в диво», «Крок у майбутнє». Приведені назви яскраво свідчать про їх зміст: любов до своєї рідної землі, високий патріотизм і безмежну жагу до життя – «збудуємо сім'ю та країну».

На завершення Владислав відповів на чисельні запитання друзів, усіх присутніх, які побажали йому удачі, творчої наснаги, видати наступну збірку, успішно скласти атестацію на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти.

Інформацію підготувала д.пед.н. О.М.Трифонова, д.пед.н. М.І.Садовий, к.пед.н. Д.В.Соменко