Міжнародні освітні події: досвід та враження студентів

Міжнародні освітні події: досвід та враження студентів

У цьому семестрі студентка 3 курсу групи АН21Б спеціальності «Середня освіта. Англійська мова і література» Анастасія Непота взяла участь у двох закордонних освітніх подіях. З 26 лютого по 1 березня 2024 р. Анастасія пройшла навчання у зимовій школі (м. Грац, Австрія), а з 15 по 25 квітня  2024 р. здійснила навчальний візит до Польщі, в якому взяли участь студентки з України та Молдови.

Метою навчання в зимовій школі м. Грац було  поглиблення знань німецької мови, культури та суспільства. Анастасія поділилась своїми враженнями:

«Програма неймовірно цікава та насичена. У нас був спеціальний інтерактивний курс німецької мови за принципом тандему на рівні B1. Він проходив кожного ранку і це було дуже круто, ми весь час розмовляли німецькою один з одним, дізнавалися про особливості культури один одного (там були люди з 10+ країн) і виконували різні цікаві завдання (робили плакати, листівки, презентації). А ще у нас були лекції про Україну з різних дисциплін (культурологія, літературознавство, право, історія та мовознавство). Всі лекції та екскурсії проводилися німецькою мовою. Ми слухали презентацію книжки про війну в Україні, а також їздили до Відня та відвідали виставку “In the Eye of the Storm. Модернізм в Україні” у музеї Бельведер».

Не менш насиченим та пізнавальним для Анастасії виявився освітній візит до Польші. В складі групи українських та молдавських студенток вона відвідала Вроцлавський університет, Центр польсько-німецького примирення в Кшижовій, Свідницю, зустрічалась з представниками місцевого самоврядування, новообраними міськими депутатами (у Вроцлаві на той час проходили вибори), місцевими підприємцями, представниками влади щодо політики інтеграції культур у Вроцлаві. Корисним досвідом стало відвідання воркшопів (з політики Європейського Союзу, з управління конфліктами, з питань політики щодо людей похилого віку), участь в дискусіях, відвідання музеїв.  Поляки не залишились осторонь біди, яка спіткала український народ – учасники програми зустрілись з волонтеркою з Польщі, яка активно допомагала Україні з початку війни.

Анастасія згадує:  «Кожен день був настільки насичений, що в мене не було часу навіть взяти телефон в руки! Це був неймовірно пізнавальний досвід, який подарував мені не лише нові знання, але й незабутні враження та класні  знайомства».

Бажаємо успіхів Анастасії Непоті та всім студентам, які здобувають освіту в Центральноукраїнському державному університеті! Нових звершень та відкриттів!