НУШ і навчання англійської мови: семінар-тренінг від колег

НУШ і навчання англійської мови: семінар-тренінг від колег

20 травня 2024 року третьокурсники – майбутні вчителі англійської мови денної і заочної форми навчання відвідали семінар-тренінг, присвячений особливостям навчання англійської мови учнів початкової школи. Захід було організовано і проведено доцентом кафедри дошкільної та початкової освіти ЦДУ, доктором педагогічних наук Юлією Котелянець. Інтерактивний формат семінару сприяв активному осягненню студентами специфіки навчальної роботи з учнями молодшого шкільного віку.

Здобувачі, зокрема, шляхом діяльнісного залучення мали можливість зрозуміти роль іграшок у процесі навчання іноземної мови, шляхів подолання психологічних труднощів, з якими школярі можуть зіткнутися в опануванні мовленнєвих умінь і навичок, побачити розмаїття прийомів і методів навчання з предметною та візуальною наочністю тощо. Окрім цього, студенти дізналися про важливість методу повної фізичної реакції (Total Physical Response) у роботі з початківцями.

Враженнями від семінару діляться студенти:

«Викладачка зуміла перенести нас в атмосферу учнів молодшої школи. Було дуже цікаво побачити урок, проте з перспективи викладача. Для цього було застосовано багато вправ та методик, що зацікавлювати впродовж всієї пари та підвищували настрій. Загалом, надзвичайно сподобалось» (Валерія Стрекаловська).

«Тренінг був надзвичайно інформативним і корисним. Особливо мені сподобалося, що було багато активностей і ми були залучені, що допомогло запам'ятати інформацію краще. А ще я дізналася багато цікавих ігор, які буду використовувати у своїй роботі з дітьми. Я впевнена, що вони допоможуть зробити мої уроки більш ефективними та захоплюючими для учнів» (Анастасія Непота).

«Тренінг сподобався. Було цікаво попрактикувати вправи, якими дійсно можна зацікавити учнів та вивчити новий матеріал граючи в різні ігри та дивлячись мультики» (Меланія Палій).

«Мені дуже сподобалось відвідання тренінгу щодо викладання англійської мови в початковій школі. Викладачка дуже дуже енергійна, весела та талановита. Вона знайомила нас з вправами ,підкреслюючи доцільність та важливість цієї вправи. Також вона з нами поділилась власними лайфкахами щодо викладання та ми змогли застосовувати їх на практиці. Я дуже задоволена відвідуванням цього заняття» (Анна Христук).

Висловлюємо вдячність завідувачу кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання, доктору філологічних наук, професору Марії Фоці за допомогу в організації заходу та доктору педагогічних наук, доценту Юлії Котелянець за натхненне проведення тренінгу і сподіваємось на подальшу співпрацю!

Матеріал підготувала доцент кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання, доцент Ольга Долгушева